June 17, 2012

Kejohanan Balapan dan Padang SMKLK ke-22

Assalamualaikum,

Alright firstly 'Selamat Menyambut Israk Mikraj' and Happy Fathers Day to my beloved daddy. I love you so much. Thank you for take care of me, send me to school, buy me the ice-creams and so on. Without you, I'm nothing in this world. So, thank you again. You've been a great father in the world.

Tadi, sekolah kitorang mengadakan Kejohanan Balapan dan Padang kali ke-22. Well, you know what's that mean so I don't need to membebel so panjang. Kitorang tak buat dekat sekolah, tapi dekat UIAM Sungai Pusu. Oh my, it was really, really, really an awesome day. ♥

This morning, I woke up at 5. Yeah, awal kan? I know. Dah siap mandi tu semua, kitorang gerak lah pergi sekolah at 6. Kitorang tak terus pergi ekolah, kitorang singgah 7E sekejap beli breakfast untuk makan dalam bus. At that time kereta memang sikit sampai boleh kira dengan jari. So my dad bawak kereta macam orang mabuk and we was like 'Oh yeah! This road is ours!' . x) MY dad is awesome and I know it!

Kitorang start bergerak pergi UIA tu dalam pukul 7.30 I think. There were about 16 buses waiting for us. Oh btw, I PPIM, datang sana untuk perbarisan sahaja. Kitorang naik first bus sebab kitorang berbaris dekat dengan pagar sekolah. Alhamdulillah, perjalanan kitorang lancar. Tak jauh pun stadium UIA tu dengan sekolah, dalam 15-20 minutes sampai lah. Lagipun tak banyak kereta kan on Sunday.

Bus kitorang paling first arrived at the stadium. So kitorang lari-lari je lah macam orang gila. Alahai, cikgu je yang nampak. Bila semua dah sampai kitorang berkumpul bawah terowong. Ready-II segala bagai. Then tepat 8.30 kitorang start perbarisan. First, Pandu Puteri jalan dulu then baru PPIM. Time kitorang dah about 20-30 langkah tu tiba-II hujan turun. Urghh, hebak! Hujan turun pagi-II, time kitorang tengah kawad. Kitorang KERING masa tu. Sejuk gila. Terbatuk-batuk aku.

Dah habis perbarisan, kitorang breakfast. Beli makanan pakai coupon. After that acara larian 1800 meter terbuka lelaki. Ada seorang abang ni nama dia Abe, from Marikh (merah) lari laju gila. And dia olahragawan untuk tahun ni. Untunglah dapat lari.... Dalam pukul 12 macam tu, baru lah kehangatan mula terasa. Stadium tu bising gila. Campur tolak darab bahagi suara aku sekali lah kan. Aku asyik jerit 'GO ZUHRAH! LAJU ZUHRAH! SIKIT JE LAGI ZUHRAH! ZZUUHHRRAAHH!!!!'. Well, Zuhrah rumah biru and aku rumah biru. x)

Aku rindu gila siang tadi. Memang aku tak reti duduk diam. Walaupun tengah hari tu terik tapi best. Miss that moment like orang gila. Seriously, what I miss a lot is the time aku asyik menjerit bagi sokongan lah kan. Memang once in the year lah aku boleh jerit that louder. Oh and, 'beliau' rumah Zuhrah juga. Alhamdulillah -o-

Actually I tod boleh upload gambar-gambar tadi masuk blog tapi aku tak bawak camera and yang tukang tangkap gambar tu jenis yang jarang dekat dengan computer T_T Nanti bile dah dapat gambar-II tu aku upload *SANGAT*. Banyak lagi yang aku nak cerita sebenarnya tapi aku dah letih sangat. Penat sangat siang tadi. But memang fun gila!

Bila last-last tu kan, time nak umumkan segala pemenang kitorang disuruh berkumpul ikut rumah sukan masing-masing. Ada 4 rumah sukan macam yang korang tau. Zuhrah(biru) Musytari(kuning) Zuhal(hijau) and Marikh(merah). Happening gila time tu. Oh nak cerita mascot pulak. Untu rumah Zuhrah mascot dia 'Angry Bird', Musytari 'Spongebob', Zuhal 'Hulk and Marikh 'Werewolf'. Very creative idea I think.

Sekian-sekian-sekian diorang umumkan pemenang. Untuk perbarisan unit beruniform tempat ketiga PPIM, second Pengakap and first Kadet Polis. Untuk perbarisan rumah sukan pulak forth place Zuhal, third place Musytari, second pplace Zuhrah and first place Marikh. Marikh punya memang gempak. Tak tipu. Bangga Adawiyah kita! Zuhrah memang banyak kali menang, so secara terang lagi bersuluh, Zuhrah adalah juara untuk tahun ni! Yes, sila bagi tepukan sikit untuk aku yang setia menyokong! Pftt...

Just kidding. Anyway, congratulation to the winner. Yang kalah jangan sedih Dah adat pertandingan, sentiasa ada menang dan sentiasa ada kalah. Next year try beat us if you dare! xD Oh, balik memang penat gila. Rindu sangat siang tadi. Rasa macam nak rewind balik semua benda tu. I didn't feel enough men! Aku suka menjerit macam orang gila tadi. Muka aku pun dah hitam akibat berjemur tengah panas.

Alright, aku memang tak tau macam mana nak akhiri post aku so Wassalamualaikum. See ya' next time. Muah kiri Muah kanan Muah kiri balik! :'D

June 14, 2012

SPONTANEOUS THURSDAY

Roses are red violets are blue, faces like yours belong in the zoo. Don't be mad, I'll be there too. Not in the cage but laughing at you. x)


June 13, 2012

Wordless Wednesday


I'm hungry like crazy T,T

June 10, 2012

Freebies: Background Part 2

Assalamualaikum,

Second freebies for today. Kali ni background pula. All this backgrounds actually I download dekat mana entah. Semak je dalam file aku so ingat nak bagi kat korang. Sharing is caring >///< Oh, macam biasa diWAJIBkan credit sebab aku dah berpenat tunggu semua benda alah ni siap download. -,-'







Next time aku upload lebih banyak. Okay, bye. Je t'aime ♥

Freebies: Doodle Part 3

Assalamualaikum,

Freebies again. Dah lama tak buat doodle untuk korang. /okay, baru beberapa hari lepas aku buat\. Ada dua. Satu yang dah siap and satu kosong untuk korang edit sendiri.


Yang ni untuk korang edit sendiri.


Untuk doodle-II ni semua korang diWAJIB untuk credit. Penat aku buat weh... -,-'

June 9, 2012

It's Okay, We'll Meet Again :')

Assalamualaikum,

Hurmm, It has been a long time ago since I last write a long stories down here, huh? =) Well, I think I wanna share with you guys about my holiday stories. Weee~~ Better cerita cepat-II before our holiday end. Because, kalau time sekolah memang jarang I close with my laptop. No, my father's laptop.

Our holiday start on June 1st, hurrm, Yup. Time tu, kitorang pergi kenduri kahwin kawan office ayah. Dekat Kuala Pilah, bloody-hell.... Traffic jam memang tak boleh panjang lagi sebenarnya. Time masih kat KL, kat highway tu kan, jalan sebelah yang jam gila tau, bila dah masuk Seremban start lah stuck kat tengah jalan. Kitorang duduk dalam kereta about 4 hours since pukul 12.00 noon -,-' Tired gila weh.

Ikut kad jemputan tu, kenduri habis pukul 4. Great kan! Sebab, pukul 4 tu lah kitorang baru sampai. Actually untung juga sebab senang nak cari tempat duduk. First-II sampai tu memang segan sebab ye lah, lambat sampai tapi still nak makan kan. Cover je muka time tu. Haishh.

After habis kenduri, kitorang pergi cari hotel untuk stay malam tu. Hell yeah, malam tu baru jumpa hotel yang ada bilik kosong! Hurmm, kalau tak silap nama hotel tu Klana Resort. Betul kan? Bilik kitorang number 805. *perlu bagitau -,-' * Dah siap check-in and kemas barang-II bawak masuk dalam bilik, kitorang ready pergi dinner. Alahai, dinner dekat kedai mamak je pun.

Dah habis makan, kitorang balik lah bilik. My parent kata diorang nak pergi dating. So, kitorang tak kesah lah kan. Bila diorang dah keluar, I sebagai leader adik-beradik I pergi berdiri atas katil sambil karaoke. I nyanyi kuat gila sambil dibantu oleh dua orang adik perempuan I. Kitorang nyanyi Hero by Mariah Carey, Untuk Dia and Terukir di Bintang. Best weh. Pukul 1 baru start tidur.

Bangun je pagi tu, tak sempat nak mandi, terus terjun swimming pool. Hey, of course! Swimming Pool tu betul-II depan bilik kitorang. Time tu, family kitorang antara yang first terjun. Maybe sebab yang lain belum bangun. Kitorang bangun time tu pun awal gila. Excited sangat kot. Bila dah habis breakfast and whatever, kitorang kemas lah barang and balik KL.

Another story, guess what my dear!!! Last Thursday birthday I okay! June 7th 2012. I've got a lot of wish from my friends. Okay, and for present I got perfume from my mom, new handbag and new wallet. Not much but they're gorgeous ♥

That evening, kitorang pergi airport for sambut kepulangan my grandparent and aunties and uncles from Mecca. Diorang buat umrah sempena cuti ni. Alhamdulillah. Aku entah bila nak ada duit buat umrah. Usually, kalau my grandparent pergi umrah memang banyak souvenier yang diorang beli. I got black jubah, pashmina, many yummy chocolates, henna and air zam-II. Well, air zam-II memang wajib beli kalau buat umrah!

And today, again ada kenduri kahwin. This time, my mother punya kawan punya family punya wedding. Apakah? Hehehe. Then, ada seorang mamat yang selalu jaga makanan tu kan, perghh, handsome gila! Dah lah tinggi muka putih pula tu. Cair. But, I selalu buat bodoh kalau dia datang kat meja kitorang nak kutip pinggan and gelas kotor. Sebab takut my brother fikir lain.

So, I think that's all. Tak de lah panjang mana pun sebenarnya. Tapi, kira panjang lah ni kan. Lagi panjang daripada karangan yang I buat dalam exam hari tu. Berapa perenggan dah sekarang ni? Hurmm, 10 termasuk this perenggan. Okay, berkenaan dengan tajuk dia pula, I refer khas tu HOLIDAY. It's okay, don't be sad. We'll meet again this August and November+December+ a bit January. Okay bye, nak start buat homeworks yang tergendala tu. Baibai. Wassalamualaikum ♥

Award for My 500 Follower

Assalamualaikum,

Oyeah! Oyeah! My followers already up to 502 now. Thanks for Zati for the segmen. And, ingat lagi tak dulu-II I pernah janji nak bagi Award at my 500 follower. Well, she actually come from the same segmen. Thank you Anzulna :) This is for you :>


Sorry tak seberapa. And dafuq tepi dia tu terpotong? Urghh, sorry Anzulna. Hope awak terima seadanya :'(

June 8, 2012

Segmen : Up kan follower bawah 700 by Zati

Assalamualaikum,

Lama tak join segmen. Well, I join bukan sebab desperate sangat nak followers, but just suka-suka mengisi masa bosan time cuti :)

http://3.bp.blogspot.com/-cofwOzXOpA4/T9GYSSc4cHI/AAAAAAAAAUI/h5rXzdu8RMU/s1600/anigif.gif

I have 495 followers >///<

Freebies: Splash Watercolor

Assalamualaikum,

Okay, mood agak kureng baik sebab tengah demam. Semalam I buat ni, ingat semalam tu juga dah boleh upload, tapi time tu P1 tak boleh guna sebab tak bayar -,-' So, nah... Nak credit, silakan. Tak nak credit, silakan...


June 7, 2012

Doodle for Both of You

Assalamualaikum,

Yiellooo everyone! Hihihi, guess what happen today? Come on, very easy... Today is my birthday.. Yes June 7th 2012. My 14th birthday. Weee, well bosan sikit. But I don't care. Alright, bagi mengisi masa lapang di pagi-II hari ni, I cuba siapkan Doodle untuk 2 orang yang berhak menerimanya. Ceih ayat aku! Doodle ni untuk dua orang sekaligus sebab I malas nak buat banyak kali. So, Ainin and Aqilah take lah this doodle :) Actually doodle ni idea asal Kak Mel, saya copy je sebab tak ada idea. It's okay. Saya dah credit :)



June 6, 2012

Waddahekkk was that...?!

Assalamualaikum,

Teehee guys, actually there is nothing about the 'Waddahekkk was that...?!'. Saje make uollss suspense xD. Firstly, this is just a simple and super duper short post. I'm looking for Blogger friends right now. You know, exchange links.... I wonder if you don't mind to share your link in my blog. I have a few names, but I already forgot their links... So now I just put my closest friends name. If you interested, just drop your words at my comment box or on my telephone :).

#Thank you...


Tutorial: Like Button Right-Hand Corner


Assalamualaikum

Hehehe. I learn this from my old friend, Syaza. Yes, I found this is very useful so I think why not if I just share with you. As you see, at the bottom of this blog dah ada small button for FB Page. Whatever it is, thanks a lot to Syaza sebab ajar me how to do it! Love you like crazy lah!

For those who using blogskin just paste this code under <html> alright...

<a style="display:scroll;position:fixed; bottom:3px; right:5px;"><iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fmint-breeze.blogspot.com%2F&send=false&layout=button_count&&show_faces=false&action=like&colorscheme=light&font=verdana" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:77px; height:21px;" allowTransparency="true"></iframe></a>

By the way, when you put your blog's link make sure that there is NO http:// or it'll not going to work. Alright baby. All you have to just edit the underlined. Umm, well.... If you don't understand you can refer to this blog. She can tell you everything actually.

June 1, 2012

1st GiveAway by Nabila Medan

Assalamualaikum,

GA again guys... Tak nak taip banyak-banyak. Bai bai :)

Tag time:

Adawiyah, Izzahti, Athirah

Presents :

Lomo Camera → Untuk Seorang
Shawl → Untuk 2 Orang
Cute Keychain , Bear → Untuk 2 Orang
Cute Keychain , HelloKitty Face → Untuk 2 Orang
Cute Clip → Untuk 3 Orang
Simple Header → Untuk 2 Orang
Edit Full Blog → Untuk Seorang
Bloglist Selama Sebulan → Untuk 4 Orang
Special Doodle *yg ditempah* → Untuk 3 Orang